perjantai 23. maaliskuuta 2012

Tervetuloa Puupajalle!

Tämä blogi on omistettu uusille ja vanhoille huonekaluille: suunnittelulle, valmistukselle ja entisöinnille. Tekstien takana on puuseppä-artesaani Saara Heikkinen.

Olen työskennellyt puujuttujen parissa vuodesta 1998. Valmistan puisia huonekaluja, käyttöesineitä ja liikelahjoja. Entisöin vanhoja huonekaluja ja toimin entisöintikursseilla opettajana.

Tästä vanhasta ompelukonepöydästä tulee vielä tietokonepöytä.

Yritykseni Savitaipaleen Puupaja viettää ensi kesänä 10-vuotissynttäreitä. Puusepän työssä minua viehättää vaihtelevuus. Koskaan ei voi tietää, mitä vanhan piirongin viidennen maalikerroksen alta löytyy. Ja silloin, kun alkaa tuntea itsensäkin vanhaksi piirongiksi, on mukava aloittaa uuden uniikkihuonekalun suunnittelu ja valmistus. Myös ympäristöarvot ovat lähellä sydäntäni, joten haluan tehdä huonekaluja, jotka kestävät. Ehkä niitäkin joku sitten sadan vuoden kuluttua entisöi!

Pöydän kansi oli niin huonossa kunnossa, ettei sitä voinut pelastaa. Vaihdoin tilalle uuden mahonkivanerin. Pöydän kantta reunustavat alkuperäiset listat.

Tällaista näin alkajaisiksi. Millaisia toiveita teillä on Puupajan blogin suhteen?

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei! Tervetuloa Blogistaniin! Teen satunnaisesti puutöitä ja olen kaivannut samanhenkisten seuraa täällä jo jonkun aikaa. :)

    Olisi mukava lukea mistä tahansa puuhun liittyvästä. Eri puulajien ominaisuuksista olisi kiva oppia lisää. Siitähän saa vaikka pienen postauksien sarjan... Seuraan jonkun verran ulkomaisia ompelublogeja, ja pidän kovasti niiden tutorial-jutuista. Eli satunnaisia "näin teet" -aiheisia tekstejä vois kans olla.

    Oman Solmublogini on nykyään ikonimaalauksen oppimispäiväkirjama, höystettynä satunnaisilla tekstiili- ja puutöillä. Tervetuloa käymään!

    VastaaPoista